Qualsevol podria pensar que un gegant com Facebook no necessita anunciar-se. Error. Ells també inverteixen (i molt) en publicitat digital, en aquest cas display, amb un banner a la web de La Vanguardia. Per què? Molt senzill. Aquests espais publicitaris són propietat de la xarxa de Google, que te unes possibilitats molt interessants en quant a segmentació.

Quines diferencies hi ha entre la segmentació de Facebook i la de Google? La de Facebook es basa principalment en les característiques de l’audiencia, mentre que la de Google es pot vincular al comportament de l’usuari a la teva web.

Això vol dir que a través de Google podem posar un anunci en mes de 2 milions de portals que formen part de la seva xarxa, perfectament adaptat als següents factors:

  • Pàgines vistes de l’usuari: Si un usuari ha vist la teva plana web de Menú del Cap de Setmana, li pots oferir un descompte en aquest menú, mentre que si ha vist la plana web Menú Diari, pots adaptar el missatge a aquest menú.
  • Dispositiu amb el que ha accedit.
  • Accions que ha realitzat o deixa’t de realitzar: Si s’ha subscrit a la teva newsletter, si ha visitat una landing page però no ha convertit…

Amb tot això podem realitzar anuncis personalitzats que ens permetin maximitzar la rendabilitat de les nostres inversions. Tot i que les inversions poden ser tan grans o petites com el client desitgi, no es tracta de gastar poc, sinó de que cada inversió tingui un retorn.

 

Categories: Oportunitats