Tot i que la frase “Perquè els altres ho fan” és una fal·làcia ad populum, cal analitzar que està fent no tan sols la competència sinó marques de referencia per entendre quins poden ser els beneficis.

En aquest cas veiem un anunci del Ministerio de Agricultura i Pesca a Facebook. Habitualment les institucions públiques solen ser reticents a invertir en nous formats publicitaris, i en general, a invertir en innovació. Per tant, quins beneficis poden haver-hi vist que els hagin convençut?

  • Audiencia: Les possibilitats de segmentació de Facebook son pràcticament infinites. Des de localització fins a interessos, passant per edat, estat civil, etc. Això permet impactar al nostre consumidor objectiu amb molta eficàcia, o adaptar els missatges a la nostre audiència si tenim més d’un tipus de consumidor objectiu.
  • Context: Podem segmentar els nostres anuncis per dispositiu (el que ens permet adaptar el missatge, en aquest cas, incloure la frase “quedar-nos sense dades” en clara referencia al consum mòbil) o la hora del dia en la que mostrem l’anunci per assegurar-nos que el missatge encaixa 100% amb el que volem transmetre.
  • Cobertura: El 91% dels internautes tenen compte a Facebook segons l’ultim estudi de la IAB. Tot i que recentment les estadístiques diuen que Instagram està tinguent un gran augment d’usuaris, i sobre tot de preferència davant d’altres xarxes, el fet es que Facebook continua siguent el mitjà digital generalista.

Totes aquestes possibilitats fan que el mitjà digital suposi una gran oportunitat per als negocis locals que no han d’obviar.

Categories: Oportunitats